Veiligheid met het paard

Zelfvertrouwen
Oog hebben voor veiligheid als je gaat leren paardrijden is belangrijk, “Paarden zijn natuurlijk het leukste wat er is. Om een sport te beoefenen met je paard is bijzonder. Paarden zijn zeer sociale dieren, en de omgang met paarden heeft bewezen positieve gevolgen voor de mentale en fysieke gesteldheid van mensen. De interactie tussen kinderen en paarden bevordert bijvoorbeeld zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en empathie. Ook is omgaan met paarden goed voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden en is het een leuke en stimulerende manier om in beweging te komen.”

Schrikken

“Weet dat paarden ook prooidieren zijn ”,  “Dat betekent dat ze kunnen schrikken en wegrennen, vooral als ze iets tegenkomen wat onbekend voor ze is of iets wat onverwachts opduikt. Om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat iedereen die met paarden te maken heeft, leert hoe ze het beste met paarden kunnen omgaan. Het is dus net zo belangrijk voor ouders om te leren wat paarden voor dieren zijn als voor het kind zelf.”
Deze informatie is voorhanden bij Stichting natuurlijk kind en paard, door lezingen, training en lessen kan er kennis worden opgedaan. We leren gebruik maken van lichaamstaal. Met oefeningen wordt het reageren in lichaamstaal (de taal van het paard) je eigen. Doordat paarden vluchtdieren zijn reageren ze net even anders dan wij verwachten. Hier is kennis in het natuurlijke gedrag van het paard nodig. 
Samen werken
Het samen werken met paarden is bijzonder leuk en zeer leerzaam. Je wordt door het paard aangesproken op communicatie. Wanneer je het lichaamswerk beheerst is het contact met het paard waardevol. Moeilijk in woorden uit te leggen maar zeer voelbaar.
Wanneer je meer informatie wilt over veilig werken met paarden, kun je ons contacten via facebook of mail www.natuurlijkkindenpaard.nl
veilig-met-paarden