Beste kinderen van Nederland

Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. “Wij” zijn de 66.000 ongelukken per jaar in Nederland die met ons gebeuren helemaal zat. Op een dag stort onze wereld in elkaar, als wij te horen krijgn dat ons gedrag gevaarlijk is.

Alleen wij de schuld krijgen van al die ongelukken. Alles wat veilig en vertrouwd was wordt ineens anders. Veel van ons moeten dan verhuizen naar de slacht of naar een andere plek. Wennen aan een nieuwe omgeving en andere regels die dan gelden. we willen jullie zo graag allemaal onze eigenaar in ons leven houden. Een eigenaar die staat te juichen bij de dingen die we samen kunnen doen. Een eigenaar die zich wil verdiepen in wat ik nodig heb.

Weten jullie hoeveel verdriet we soms stiekem hebben?

Als we training moeten lopen met hulpmiddelen, waar we nog aan moeten wennen en mee om mogen leren gaan. Help ons alstublieft. Blijf ons niet negeren en behandelen als beesten. We voelen ons verscheurd tussen deze twee werelden: de natuur en de wil van de mens. We voelen ons afgedankt, gebruikt en ons werkelijk gevoel durven wij alleen te vertonen als het te erg pijn doer. Als wij compleet in de hoek gedrukt zijn. Dan gebeuren de grootste ongelukken.

Dus mogen we jullie een paar voorstellen doen?

– Laat ons alstublieft geen kant kiezen
– Maak gebruik van je hart tijdens het samen zijn met ons
– Doe geen dingen waar pijn bij komt kijken
– Luister echt naar wat we  te zeggen hebben
– Geef ons de ruimte we zijn een heel stuk groter en zwaarder dan ingeschat wordt
– Vergeet niet dat jezelf voor ons gekozen hebt.

Gedrag en fysieke uitdagingen ontstaan als er onwetendheid in het spel is. Ga opzoek naar goede begeleiding en volg je hart. Je hart weet altijd wat goed is. Durf daar naar te luisteren. Wij zijn op zoek naar een plek waar wij ons kunnen ontwikkelen, waar het veilig is om te leren en waar we ons thuis voelen.

De sleutel om het anders te doen heb je net gekregen.
Hartelijk dank namens ons “de paarden”

www.natuurlijkkindenpaard.nl
www.veilig-met-paarden.jouweb.nl